Monday, July 4, 2016

Яйко, моє яйко











1. Цілий місяць висиджував погоду і таки висидів. Сраня на електричку до Стрия, потім автобусом до Долини, годинка на малювання, та до Мислівки. Лісогуби круто похєрили дорогу внизу, що розчаровувало. Стандартні питаннячко – чому один, а якщо раптом... Ішов максимально повільно, щоб вилізти на гору ввечері. Люблю Яйко – одна з найкласніших гір =)

2. Проспався до 1 і думаю про фотосет. Вилазити зі спальника впадло, але коли побачив, що робиться на небі, зібрався миттю. Таке чисте зоряне небо не завжди взимку буває. Пофоткав схід Місяця. Було настільки цікаво – сходив Місяць, але вже було зрозуміло, що до горизонту добирається Сонце – і все це місячно-сонячне світло не «гасило» зорі =)
До обіду поспав, полежав і йду на траверс Поганця, де відпочиваю цілий день.

3. Чергова спроба прощупати старі стежки – із траверсу Укерні до урочища Розсохан. Чергова жопа та черговий піздець. Заліз у буреломи. Місцями ноги провалювалися до коліна в мох. Потічки в ярах, оленячі стежки... Падав... А як зайобували мухи – зовсім не давали розслабитися. Спустився до річки та гребу вздовж русла по лопухах і завалах. Так хочеться покупатися... Знайшов місце, розпалив вогонь і у воду. Водичка настільки крижана, що ледь яйця не відпали. Після ванн змерз у ноги – отримав запарі посеред літа у 30-градусну спеку О_о
Стежка періодично губилася у високих лопухах і руслах потічків. Набрів на здоровенного молодого оленя. Він спустився попити водички. Підпустив мене дуже близько – «шум річки допоміг» =)
Нарешті повноцінні стежки й дороги. Виходжу не вирубки. Наближається гроза, тому швидко знаходжу місце в лісі й розкладаюся.

4. У лісі так чудово спалося, що хотілося залишитися ще на день, але встав о 6 і на автобус до Осмолоди. Якраз перед прибуттям автобуса з Калуша приватний перевізник запропонував поїздку. Дорого, але комфортно. Доїхав у Креховичі ловити автобус на трасі. Пропустив три автобуси. Таке враження, що вони табунами їздять... Спочатку їхав Пазік і я подумав, що він на Рожнятів чи ще кудись – якого біса я таке думав, перегрівся нах чи що. Потім їхав ІФ-Ужгород, водій якого мене тупо не взяв – мав бачити, що я йду до автобуса та махаю рукою. Далі їхав автобус на Трускавець, який включив поворот у сторону Осмолоди і я го не гальмував, лол Уже охуївав із того – вирішив, що буду зупиняти будь-який автобус. Але раптом підрулив дядько на Тазіку та запропонував підкинути до Долини за символічних 10 грн. – чудіса =)

Маршрут: Мислівка – Яйко-Ілемське (1680) – Осмолода

Транспорт: електричка до Стрия – 14 грн., автобус зі Стрия до Долини 20 грн., автобус із Долини до Мислівки – 15 грн., приватний автобус із Осмолоди у Креховичі – 80 грн., ВАЗ 21099 із Креховичі до Долини – 10 грн., автобус із Долини до Львова – 60 грн. У гори заїхав усього за 50 грн., а з гір приїхав за 150 =)

Дати: 29 червня – 2 липня



No comments:

Post a Comment