Thursday, March 30, 2017

Яремче – Зелена – Букове – Манява














Найкуйовіший маршрут з усіх, які доводилося проходити. Чому? Зараз розкажу!

1. Приїзд у Яремче по 9 та "збір учасників". Чи то осінь, чи то зима, але таки весна, і снігу сипануло нівроку. Він успішно танув та мочив ноги. До гори Синячка (1400) йшлося нормально, хоча підйомчик по сніжному лісі на вершину був важкуватий. Такі-сякі краєвиди є. Видно всі найвідоміші горганські хребти. На вершині Синячки типові греготи, цикоти...
А далі почався настільки нудний відрізок маршруту – дорога "Камаз-Урал форева" уздовж якої тягнеться високовольтна лінія. Фактично ніхрена нового там уже не бачиш, а тільки маслаєш до хорошого місця ночівлі, а воно було неблизько.
2. Після гори Підсмеречок (1251) закінчуються ЛЕП та роздовбані дороги й починається мальовнича частина шляху і так аж до села Зеленої. До Зеленої – крутий спуск, із Зеленої – крутий підйом.
3. До Чортчина (1176) йшлося весело – красиві полонини та ліси, крокуси та підсніжники, а далі почалася "нескінченна траса" з вирубками, на якій ми розділилися, бо я пішов шукати водоспад Дзвінку.
Перехід через Букове у гарні букові ліси, а потім "траса, траса, траса" та вирубки, вирубки, вирубки аж до Манявського водоспаду, мзфк.
4. Ночівля біля Манявського водоспаду, ранкове відео та фото і маршкидок до центру Маняви, яку паплюжать сміттям так, що вона може незабаром перетворитися на Ваняву.

Маршрут: Яремче – Зелена – Букове – Манява
Занадто "окультурили" ці гори лісогуби. Пройдено приблизно 65 км. Маршрут важкий, оскільки є стрімкі спуски та підйоми. Якщо "не вперлися" водоспади, краще йти далі хребтом Чортки (1257) на Скалки (1282) до Старої Гути. Принаймні там на верху виднілися красиві полонини та ліси. Місцями є проблеми з водою, тому краще таритися на цілий день.
Спуск до Бухтівецького водоспаду надзвичайно нудний – весь час по дорозі. Зі спуском до Манявського водоспаду аналогічно. І селом Манява в похмуру погоду невесело йти.
До 1200 можна сказати, що снігу нема. У низовинах крокусів уже багато, на верхах тільки починаються. Цвітуть підсніжники. На висоті вночі заморозки. Річки не дуже повноводні. Варто мазатися помадою чи закривати писок, бо від вітру губи потріскали, спухли і тепер болять.

Транспорт: поїзд Одеса-Чернівці 04:48 - 07:13 зі Львова до ІФ  – 60 грн. – "більше я на ту хуйню не сі-да-ю" ©, автобус ІФ-Верховина з ІФ 07:50 - 09:16 до Яремче – 41 грн., автобус Манява-ІФ 12:00 - 13:00 – 35 грн., який відправляється з центру села!!!, автобус ІФ-Львів 14:05 - 16:40 із Автостанції 2!!! – 69 грн.

Дати: 27 березня – 30 березня




Розклад руху автобусів із Маняви (центр):

Розклад руху автобусів із Маняви до Солотвин (кінець села):


11 comments:

  1. зі Львова до ІФ – 60 грн. – "більше я на ту хуйню не сі-да-ю" ©

    а можно поподробнее ?))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Це "швидкий фірмовий" потяг, але запізнився майже на 20 хв., а коштує удвічі дорожче, ніж "київські". Більше ніяких особливостей. Місць зі Львова до ІФ було навалом =)

      Delete
  2. Скажите ,а в Буково можно снять хату или номер в отельчике ? там есть отели ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не знаю. Готелів не бачив. Ми суто заходили на водоспад і не затримувалися в селі. Треба питати місцевих.

      Delete
  3. Звезды шикарны . На какой объектив снимали ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 28mm f3.5 ISO 2500 30 sec на Tamron 28-300 f3.5-6.3 на Nikon D7000.

      Delete
  4. Манява (Буки) --- де саме ця зупинка в Маняві?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Від кінцевої автобуса на трасі через річку через міст і 3-4 км селом.

      Delete
    2. запитаю по іншому)
      Ця запинка (Буки) ближча до Манявського водоспаду чи дальша?
      Хочемо просто завтра поїхати в останній день літа)

      Delete
    3. Так би й одразу))) Ця зупинка ближче до Манявського водоспаду. До неї автобус з ІФ не їде.

      Delete
    4. Ми будемо їхати автобусом з Богородчан, на Івано-Франківський не встигаємо, тому пересадкою через Богородчани.

      Delete