Sunday, July 21, 2024

BMS для LiFePO4 батарей

Довгий час користуюся LiFePO4 батареями 6A-25A та не заморочувався BMS. Такі батареї відносно дешеві та в разі чогось їх не дуже шкода, а відповідна BMS коштує. Розбіги були незначні. Що там розбіги?! Ніколи не міряв опір банок і не зважав на здуття. Щоб витиснути з батарей максимум, потрібні мінімальний опір провідників та якісне з’єднання, але навіть 16 мм кабель створює незручності, що говорити про товщі. Краще починати з 24В, а не з 12В, якщо навантаження понад 1 кВт - економія на BMS і дротах - хоча як DYKB або ще яка дешівка... Отримали +90% ємності - батареї нові, а -80% - старі.

Вода тече, Сонце пече й усе змінюється. Пішли в роботу більші та дорожчі батареї й довелося закупитися BMS-ами. YR1035+ також купив. Нехай лежить про всяк.

DALY BMS 12V 4S 15A. Працює безвідмовно, відсікає при 3.65 В, добре відбалансувала малі акуми. Як балансує акумулятори великої ємності?

DALY BMS 24V 8S 30A. Зауважень до якості виготовлення нема. Виглядає пристойно, кабелі гнучкі та зручні. Захист від перевантаження спрацьовує. При роботі на максимальному навантаженні гріється до 50-60. Перезапускається під час зарядки. Краще брати у 2-3 рази потужнішу. Впритул - на слабкі ББЖ. Всі банки були ідеально рівні при збірці, але 1 втекла на +0.15 В. Чи це нормально?

DALY BMS 24V 8S 100A. Тримає заряд-розряд 100A. Якість виготовлення та легкість підключення. Постачається з 2 короткими кабелями під М6 (болти в комплекті), балансувальними дротами та інструкцією. Як покаже себе в роботі, буде видно.

https://www.youtube.com/watch?v=bwadNuz6ID4 - Всё о BMS за 5 минут.

No comments:

Post a Comment